85% finantare nerambursabila prin PNDR M313 “Încurajarea activităţilor Turistice” fata de 50% anterior ! – sesiune 17 Aprilie – 16 Mai 2012


Se asteapta o decizie similara si pentru M312 – Microintreprinderi (Industrie si Servicii) in mediul rural => 85% fata de 70% anterior ! – Sesiune August 2012

Beneficiarii eligibili pentru sprijinul acordat prin Masura 313 componentele a) si b) (cazare si agrement) sunt:  Micro-intreprinderile; Persoanele fizice (PFA, II, IF). Recomandam un SRL nou sau PFA pentru Agro-Turism !

Valoarea maxima a fondurilor nerambursabile pentru investitiile generatoare de profit, intensitatea ajutorului public nerambursabil era pana acum de:

  • 70% din totalul cheltuielilor eligibile si nu va depasi 70.000 Euro / proiect in cazul proiectelor in agro-turism (necesita sa fiti deja fermier + sa asigurati cazare);
  • 50% din totalul cheltuielilor eligibile si nu va depasi 200.000 Euro / proiect pentru alte tipuri de investitii în turismul rural = Pensiuni si / sau Agrement-Sportive

Toate cele de mai sus se schimba in 2012, cand intensitatea ajutorului urca de la 50% sau 70% la 85% !!!

  • 85% din totalul cheltuielilor eligibile si nu va depasi 100.000 Euro / proiect in cazul proiectelor de investitii in agro-turism (necesita sa fiti deja fermier cu domiciliul in comuna respectiva + sa asigurati cazare) => proiect maxim de cca. 118.000 euro !
  • 85% din totalul cheltuielilor eligibile si nu va depasi 200.000 Euro / proiect pentru investitii in facilitati Agrement-Sportive (pot fi si independente !) => proiect maxim de cca. 235.000 euro !

Aceste tipuri de investitii vor fi si punctate suplimentar, cu 20-25 puncte fata de Cazare Turism rural (mxim 15 camere), care va ramane la o intensitate a sprijinului de 50%.

Mai mult !TVA-ul este o cheltuială eligibilă din FEADR pentru persoana impozabilă (persoana fizică, grupul de persoane, instituţia publică, persoana juridică …), care îndeplineşte cumulativ condiţiile: nu este înregistrată în scopuri de TVA (plătitor de TVA); TVA-ul este nerecuperabil; este suportat în mod real şi definitiv de către aceasta (nu recuperează TVA-ul de la bugetul de stat sau din alte surse).

Firma noastra a castigat pentru clienti 12 proiecte de turism rural – atat prin Programul SAPARD (2004-2006) si prin APDRP / PNDR Masura 313. Si cateva pe M312.

Modul de lucru si serviciile oferite de catre EU Advisory – noi asiguram:

  • Project Managementul intregului proces pentru castigarea finantarii
  • Economie-Finante – integral toate aceste sectiuni, impreuna cu Cererea de Finantare;
  • Asistenta si modele pentru partea Tehnica-Arhitectonica (studiul de fezabilitate sau memoriul justificativ, conform legii) si pentru partea Juridica (avize, acte firma s.a.)
  • Asistenta post-succes (selectie) pentru obtinerea efectiva a banilor, pe etape.

Avand in vedere toate aceste oportunitati si aspecte, in cazul in care optati pentru dezvoltarea afacerii Dvs. / Pensiunii / complexului de Agrement-Sportiv prin solutia fondurilor europene, va stam la dispozitie si va rugam sa va hotarati cat mai repede !

Publicat in categoria Alerte si noutati finantare in data de 22 martie 2012 de catre daniel