90% finantare nerambursabila prin PNDR M313 “Încurajarea activităţilor Turistice” fata de 50% anterior !


La fel va fi si pentru M312 Microintreprinderi (Industrie si Servicii) in mediul rural => 90% fata de 70% anterior !

ultimii bani alocati si ultima sesiune pana in 2014 pentru fiecare din M312 / M313 fiind programata pentru primavara anului 2012 !

Beneficiarii eligibili pentru sprijinul acordat prin Masura 313 componentele a) si b) (cazare si agrement) sunt:  Micro-intreprinderile; Persoanele fizice. Recomandam un SRL nou !

Valoarea maxima a fondurilor nerambursabile (intensitatea sprijinului) – pentru investitiile generatoare de profit, intensitatea ajutorului public nerambursabil era pana acum de:

  • 70% din totalul cheltuielilor eligibile si nu va depasi 70.000 Euro / proiect in cazul proiectelor de investitii in agro-turism (necesita sa fiti deja fermier + sa asigurati cazare);
  • 50% din totalul cheltuielilor eligibile si nu va depasi 200.000 Euro / proiect pentru alte tipuri de investitii în turismul rural = Pensiuni si / sau Agrement-Sportive

Toate cele de mai sus se vor schimba in ultima sesiune conform alocarii actuale cea din 2012, cand intensitatea ajutorului urca de la 50% sau 70% la 90% !!!

Exceptii:

  1. Cazarea Turism rural va ramane la 50%, din cate se stie, fiind considerata o afacere “imobiliara”. Facilitatea cu 90% se acorda numai pentru Cazarea tip Agro-Turism.
  2. Agrement-Sportive va fi de acum conditionata de existenta Cazarii => Proiect integrat cazare & agrement sau dezvoltare pe langa o Pensiune exstenta !

 

Pe M312 mica Industrie si Servicii in mediul rural cu maxim 200.000 nerambursabil – se accepta proiecte cu CAEN din Anexa 9.

Firma noastra a castigat pentru clienti 12 proiecte de turism rural – atat prin Programul SAPARD (2004-2006) si prin APDRP / PNDR Masura 313. Si cateva pe M312.

Modul de lucru si serviciile oferite de catre EU Advisory noi asiguram:

  • Project Managementul intregului proces pentru castigarea finantarii
  • Economie-Finante – integral toate aceste sectiuni, impreuna cu Cererea de Finantare;
  • Asistenta si modele pentru partea Tehnica-Arhitectonica (studiul de fezabilitate sau memoriul justificativ, conform legii) si pentru partea Juridica (avize, acte firma s.a.)
  • Asistenta post-succes (selectie) pentru obtinerea efectiva a banilor, pe etape.

Avand in vedere toate aceste aspecte, in cazul in care optati pentru dezvoltarea afacerii Dvs. / Pensiunii / complexului de Agrement-Sportiv prin solutia fondurilor europene, va stam la dispozitie si va rugam sa va hotarati cat mai repede, pentru a prinde din timp sesiunea din primavara anului 2012 !

Publicat in categoria Alerte si noutati finantare in data de 11 decembrie 2011 de catre daniel